krzyzak napisał(a):No wlasnie sek w tym ze korzystam z internetu sieci komorkowej. w playu jestem juz pare lat i tez nigdy nie narzekalem na brak zasiegu, dopiero teraz od kiedy mam ten telefon czyli niecaly miesiac:/ A jak sie robi hardreset albo flasha? a moze zaniesc go do salonu i niech sie glowia?:)
Hard reset to czytalem ze trzeba przytrzymac 2 boczne przyciski pod ekranem [w play sa to back i search, w innych back i menu] i w czasie trzymania wcisnac wlacznik telefonu jak normalnie.
Lub gdzie w ustawieniach jest - nie podam bo mam modyfikowane ustawienia i polozenie poszczgolnych menu mam troche inne. Ale powinno tam byc "factory reset/ustawienia fabryczne"
Flash to specjalny sposob uruchamiania telefonu. Trzeba wylaczyc telefon. Pozniej przytrzymac przycisk "back" i trzymajac go podlaczyc fona do kompa. Wtedy lampka led powinna byc zielona. Dopiero wtedy przy uzyciu programu typu flashtool mozna wgrac nowy system na telefon [trzeba posiadac jego instalke w postaci pliku ftf] - jest to ryzykowne.
Jak sie nie znasz to radze ci zrobic hard reset a jak to nic nie da oddac na gwarancji
Sent using r800i with DoomKernel v14 (1.21ghz)