• Advertisement

Brak zasiegu

Masz problem, pytaj. Znasz odpowiedź, pomóż innym.

Brak zasiegu

Postprzez krzyzak » 20 Maj 2012, 15:29

Powiedzcie mi dlaczego jak gdzies wejde (sklep, pub, praca) to na chwile traci mi sie zasiek i pokazuje mi sie wykrzyknik w zoltym trojkacie??
Cos takiego: http://zapodaj.net/664ae3c140d93.jpg.html
I nikt nie moze sie do mnie doczwonic ale ja moge, i wtedy mi znika ten wykrzyknik. A w ustawieniach sieci komurkowej zmienia mi siec:
http://zapodaj.net/3f48498f43e0a.jpg.html
A i tryb wyszukiwania ma byc automatyczny czy reczny? I co to jest to male "R" przy zasiegu??
Z gory dziekuje za pomoc.
krzyzak
 
Posty: 24
Rejestracja: 21 Kwi 2012, 09:57
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Advertisement



Re: Brak zasiegu

Postprzez Krzysztof5524 » 21 Maj 2012, 07:29

Wybór sieci ustaw na automatyczny, a w preferowany tryb sieci ustaw sobie "tylko GSM", powinno pomóc.
Krzysztof5524
 
Posty: 14
Rejestracja: 01 Kwi 2012, 10:36
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: Brak zasiegu

Postprzez krzyzak » 21 Maj 2012, 20:28

Zmianilem jak radziles z "WCDMA/GSM" na "tylko GSM" i niby pomoglo tylko tak jakby wolniej internet chodzil. Ma to jakis wplyw na to? A jak nie to po co to jest?:)
krzyzak
 
Posty: 24
Rejestracja: 21 Kwi 2012, 09:57
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: Brak zasiegu

Postprzez krzyzak » 22 Maj 2012, 15:34

Ok jednak nic sie nie zmienilo:( Dalej to samo, nawet jak autem jade... :/
krzyzak
 
Posty: 24
Rejestracja: 21 Kwi 2012, 09:57
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: Brak zasiegu

Postprzez Krzysztof5524 » 22 Maj 2012, 19:37

Jeżeli korzystasz z internetu z sieci komórkowej, to ma to znaczenie. Ja używam tylko wifi więc mam ustawione tylko GSM i jeżeli chodzi o zasięg, nie zdarza mi się by kiedykolwiek mi go brakowało. Gdy miałem włączone WCDMA/GSM, zdarzały mi się sporadycznie przerwy. Byłem krótko i dosyć dawno w sieci PLAY i wtedy nie najlepiej było u nich z zasięgiem (praktycznie były to początki tej sieci), nie wiem jak jest teraz, może gdyby się wypowiedział ktoś kto również korzysta z PLAY-a.
Krzysztof5524
 
Posty: 14
Rejestracja: 01 Kwi 2012, 10:36
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Odp: Brak zasiegu

Postprzez ch3mn3y » 22 Maj 2012, 20:51

Ja korzystam z playa i nie moge powiedziec nic zlego o zasiegu. Zdarza sie ze mi nie dziala ale tylko vdzies na zadupiu ze tak powiem

@krzyzak
Radzilbym tobie zrobic hard reset i/lub na nowo sflashowac rom

Sent using r800i with DoomKernel v14 (1.21ghz)
Xperia Play (r800i) - TurboUI GE/LuPuS_GB
SAMSUNG Galaxy Ace (GT-S5830) - The Ultimatum/Fire Kernel | 158mb+8gb
ASUS eePad Transformer (TF300T) - CyanogenMod 11 | 29gb+32gb+16gb
PENTAGRAM Eon Prose 2 (P 5336-2) - stock 4.2.2 (root) | 2,5gb
Awatar użytkownika
ch3mn3y
 
Posty: 1654
Rejestracja: 19 Mar 2012, 18:38
Miejscowość: Wałcz / Gdańsk
Has thanked: 3 times
Have thanks: 132 times

Re: Brak zasiegu

Postprzez krzyzak » 23 Maj 2012, 06:26

No wlasnie sek w tym ze korzystam z internetu sieci komorkowej. w playu jestem juz pare lat i tez nigdy nie narzekalem na brak zasiegu, dopiero teraz od kiedy mam ten telefon czyli niecaly miesiac:/ A jak sie robi hardreset albo flasha? a moze zaniesc go do salonu i niech sie glowia?:)
krzyzak
 
Posty: 24
Rejestracja: 21 Kwi 2012, 09:57
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Odp: Re: Brak zasiegu

Postprzez ch3mn3y » 23 Maj 2012, 06:41

krzyzak napisał(a):No wlasnie sek w tym ze korzystam z internetu sieci komorkowej. w playu jestem juz pare lat i tez nigdy nie narzekalem na brak zasiegu, dopiero teraz od kiedy mam ten telefon czyli niecaly miesiac:/ A jak sie robi hardreset albo flasha? a moze zaniesc go do salonu i niech sie glowia?:)


Hard reset to czytalem ze trzeba przytrzymac 2 boczne przyciski pod ekranem [w play sa to back i search, w innych back i menu] i w czasie trzymania wcisnac wlacznik telefonu jak normalnie.
Lub gdzie w ustawieniach jest - nie podam bo mam modyfikowane ustawienia i polozenie poszczgolnych menu mam troche inne. Ale powinno tam byc "factory reset/ustawienia fabryczne"

Flash to specjalny sposob uruchamiania telefonu. Trzeba wylaczyc telefon. Pozniej przytrzymac przycisk "back" i trzymajac go podlaczyc fona do kompa. Wtedy lampka led powinna byc zielona. Dopiero wtedy przy uzyciu programu typu flashtool mozna wgrac nowy system na telefon [trzeba posiadac jego instalke w postaci pliku ftf] - jest to ryzykowne.

Jak sie nie znasz to radze ci zrobic hard reset a jak to nic nie da oddac na gwarancji

Sent using r800i with DoomKernel v14 (1.21ghz)
Xperia Play (r800i) - TurboUI GE/LuPuS_GB
SAMSUNG Galaxy Ace (GT-S5830) - The Ultimatum/Fire Kernel | 158mb+8gb
ASUS eePad Transformer (TF300T) - CyanogenMod 11 | 29gb+32gb+16gb
PENTAGRAM Eon Prose 2 (P 5336-2) - stock 4.2.2 (root) | 2,5gb
Awatar użytkownika
ch3mn3y
 
Posty: 1654
Rejestracja: 19 Mar 2012, 18:38
Miejscowość: Wałcz / Gdańsk
Has thanked: 3 times
Have thanks: 132 times

Re: Odp: Re: Brak zasiegu

Postprzez krzyzak » 23 Maj 2012, 09:32

ch3mn3y napisał(a):Hard reset to czytalem ze trzeba przytrzymac 2 boczne przyciski pod ekranem [w play sa to back i search, w innych back i menu] i w czasie trzymania wcisnac wlacznik telefonu jak normalnie.


Ok ale powiedz mi czy mam trzymac te dwa guziki i nacisnac power na wylaczonym telefonie czy8 na odwrot? jak bedzie zalaczony i power?;)
krzyzak
 
Posty: 24
Rejestracja: 21 Kwi 2012, 09:57
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Odp: Brak zasiegu

Postprzez ch3mn3y » 23 Maj 2012, 09:46

Sorka ze wczesniej o tym nie wspomnialem. Oczywiscie wylaczonym..

No i pamietaj ze WSZYSTKO STRACISZ!! (aplikacje, wiadomosci, kontakty)

EDIT: dodam ze ja nigdy nie korzystalem z tej metody

Sent using r800i with DoomKernel v14 (1.21ghz)
Xperia Play (r800i) - TurboUI GE/LuPuS_GB
SAMSUNG Galaxy Ace (GT-S5830) - The Ultimatum/Fire Kernel | 158mb+8gb
ASUS eePad Transformer (TF300T) - CyanogenMod 11 | 29gb+32gb+16gb
PENTAGRAM Eon Prose 2 (P 5336-2) - stock 4.2.2 (root) | 2,5gb
Awatar użytkownika
ch3mn3y
 
Posty: 1654
Rejestracja: 19 Mar 2012, 18:38
Miejscowość: Wałcz / Gdańsk
Has thanked: 3 times
Have thanks: 132 times

Następna

Wróć do Problemy i Rozwiązania

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 5 gości